Šampinjonus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai kopā ar piedevām. Visgardākās tās ir ar kartupeļu biezeni.
Sautētas sēnes skābā krējumā – ēdiens, kas palīdzēs dažādot ikdienas ēdienkarti. To pagatavot ir vienkārši, un to bagātīgā garša neatstās vienaldzīgu nevienu.
Skābā krējumā sautētas sēnes
Sastāvdaļas:
Sēnes – 250 g
Sīpols – 0,5
Skābais krējums – 100 g
Milti – 1 tējkarote
Saulespuķu eļļa – 30 ml
Ķiploki – 1 daiviņa
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošanas metode:
Sēnes sagriež lielos gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē augu eļļu, ievieto sīpolus un sēnes, cep piecas minūtes uz liela karstuma.
Lasi vēl: Kas jādara ar tomātiem, lai novērstu to plaisāšanu: problēmu atrisinās pareiza laistīšana
Apkaisa visu ar miltiem, sāli un pipariem, apcep vēl vienu minūti. Tad pievieno skābo krējumu.
Sajauc, uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai un samazina karstumu. Vāra apmēram piecas minūtes zem vāka. Sasmalcina ķiplokus un pievieno sēnēm. Samaisiet.
Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem. Var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai kopā ar piedevu.